Nátierka z údenej makrely + VULKANO

Údena makrela sa zvyčajne podáva bez väčších úprav len s nejakým druhom pečiva. Len málo kto z nej robí aj niečo iné. A to je veľká škoda kedže receptov a možností je strašne veľa. Aj preto máme pre vás dnes nachystaný recept, ktorý je trochu odlišný. Avšak veľmi chutný a extrémne ľahký na prípravu.
Táto nátierka sa môže podávať ako predjedlo alebo ako hlavné menu. V neposlednom rade sa veľmi dobre dopĺňa s vínom ako je VULKANO. Jemne citrusová chuť nátierky a vína k sebe ideálne pasujú. Chuť údenej ryby a chrenu je ešte viac vyzdhvihnutá arómami VULKANA a preto je toto víno k tejto nátierke až priam ideálne.
Na prípravu nátierky budete potrebovať:
- 200g údenej makrely
- 100g bieleho syra Philadelphia
- 20g chrenu
- 30g masla
- šťava z polovice citrónu
- 20g posekanej petržlenovej vňate
- 50g majonézy
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Údenú makrelu dôkladne rozoberte a pozbavte všetkých kostí a kože. Mäso vložte do kuchynského robota (poprípade rozmixujte ponorným mixérom) a dobre rozmixujte až kým nevznikne hrúbá nátierka.
- Dodajte všetky zvyšné ingrediencie a mixujte až kým sa všetko dobre nevymieša. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti a podávajte s grilovanou bagetkou.
- V prípade, že nátierku robíte bez kuchynského robota, obranú a vykostenú makrelu rozdrobte v miske vidličkou. Pridajte maslo (maslo by malo byť izbovej teploty), majonézu, Philadelphiu, chren a šťavu z citróna. Poriadne vymiešajte a na konci pridajte na jemno posekanú petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte s grilovanou bagetkou.
- Dobrú chuť.